Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Piščanec z zelišči in omako iz porta

Jedi iz perutnine, Mesne jedi
Piščanec

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

pol šopka timijana,
šopek peteršilja,
pol šopka rožmarina,
2 očiščena piščanca po 950 g,
80 g surovega masla,
sol in poper,
50 ml viskija,
250 ml piščančje juhe iz kocke,
30 ml suhega šerija,
50 ml porta.

Priprava recepta

1. Zelišča operite, otresite, jim potrgajte listke ter vsako zelišče posebej sesekljajte. Piščanca operite pod mrzlo tekočo vodo in ga dobro obrišite. Pol rožmarina in timijana ter ves peteršilj zmešajte s 40 g masla in začinite s soljo in poprom. Pečico segrejte na 220 (ventilatorsko na 200) stopinj.
2. Z zeliščnim maslom napolnite piščanca. Preostalo maslo razpustite in z njim namažite piščanca. Piščanca še solite in poprajte. Nato oba piščanca položite v pekač in v pečici pecite 10 minut. Vzemite ju ven, prelijte z viskijem, flambirajte (prižgite) in prelijte z juho. Postavite ju nazaj v pečico in pecite še 45 minut. Večkrat ju polijte s sokom od pečenja.
3. Piščanca vzemite iz pečice in ju postavite na hladno. Sok od pečenke zalijte s šerijem, portom in preostalim viskijem ter kuhajte na močnem ognju približno 5 minut. Omako po okusu začinite s soljo in poprom ter potresite s preostalimi zelišči. Piščanca razrežite, naložite na pladenj in prelijte z omako.

Nasvet

Priprava približno 45 min. Na osebo približno 580 kcal; B: 35 g, M: 30 g, OH: 3 g.

Oglejte si sorodne recepte
Piščančja obara z ajdovimi žganci Piščanec z zelenjavo v aspiku
Piščančja obara z ajdovimi žganci Piščančja prsi v bučkinih čolničkih s pršutovo paradižnikovo omako
Piščančja obara z ajdovimi žganci Piščančja obara z ajdovimi žganci
Piščančja obara z ajdovimi žganci Piščančja pena s pistacijami, kaprami in pršutom
Piščančja obara z ajdovimi žganci Piščančji curry toast
Piščančja obara z ajdovimi žganci Poprova juha z piščančjimi bedri in stepeno sladko smetano
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top