Opečene piščančje prsi v solati z lečo







Priprava recepta
Lečo v slani vodi skuhajte do mehkega.Za solato dobro sesekljajte čebulo in česen. Peteršilj sesekljajte. Feferonu odstranite semena in ga drobno narežite.
Mlado čebulo narežite na kolobarje. Iz kisa , olja, soli, popra in gorčice stepite gladko marinado, dodajte vse sestavine za solato in prelijte preko solatnih listov. Piščančje prsi solite in poprajte. V ponvi segrejte olje in maslo ter opražite prsi po obeh straneh. Dodajte zrezane šalotke in zmanjšajte vročino. Nato dodajte še paradižnikov pire, premešajte, solite, poprajte,pokapljajte z limoninim sokom. Pire naj se pokuha. Nato prsi odstavite iz ognja in jih pustite pokrite še 5 minut počivati. Za tem jih počez narežite na tanke rezine. Na krožnik razporedite solato z lečo in na sredino dajte še rezine piščančjih prsi.