Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Solata iz piščanca in belušev

Mesne jedi, Solate
Piščančja solata z belušmi

Čas priprave: 30 min

Piščanec Šparglji

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 150 g beluši
  • 150 ml kokošje juhe
  • 250 g piščančjih prsi
  • Zelena solata
  • 1 žlica limoninega sok, gorčice, olivnega olje in jabolčnega kisa
  • 1 lovorjev list, nasekljan koper, peteršilj, sol in poper

Priprava recepta

Odrežemo otrdele konce belušev.

Beluše kuhamo v majhni količini vode 6 – 7 minut ali dokler niso mehki. Odcedimo in razrežemo na 4 cm dolge koščke.

V juho stresemo piščančje meso in lovorjev list, zavremo ter pri zmanjšanem ognju kuhamo 15 minut. Ko je meso kuhano, ga narežemo na centimeter in pol velike kocke ter postavimo na stran.

V mešalniku zmešamo žlico in pol kokošje juhe, limonin sok, gorčico, olje, kis in poper.

V veliki posodi zmešamo piščanca, beluše, koper in zmes iz mešalnika ter z vilicami premešamo.

Serviramo na krožnikih, na katere smo prej položili solatne liste.

Oglejte si sorodne recepte
Dušena piščančja stegna v timijanovi omaki
Piščančja Angleška pita
Piščančji kiš z zelenjavo
Piščančja prsi s curryem
Piščančje prsi v listnatem testu
Piščančji polpeti z zelenjavo
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top