Listnata solata s piščančjimi prsmi







Priprava recepta
1. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Piščančje meso oplaknite pod tekočo hladno vodo in osušite s kuhinjskim papirjem. Začinite ga s soljo in poprom. V ponvi, primerni za peko v pečici, segrejte maščobo za peko in piščančje fileje po eni strani svetlo rjavo opecite. Nato jih obrnite in jih v pečici v približno 10 minutah specite do konca.
2. Solate preberite, operite, osušite in natrgajte na majhne kose. Zmešajte sol, poper, gorčico kis in olje. Umešajte smetano in parmezan ter še enkrat začinite. Solato dajte v skledo in jo zmešajte s prelivom, ali pa ga ponudite ločeno.
3. Piščančje fileje vzemite iz pečice in jih narežite na rezine. Solato razporedite na krožnike in priložite piščančje meso. Po želji potresite jed z malo sesekljanimi zelišči, ki dajo solati še posebno svežino. K jedi teknejo opečene rezine francoske štruce.
Nasvet
Peka približno 15 minut, na osebo približno 260 kcal, B: 14 g, M: 20 g, OH: 2 g.