Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Listnata solata s piščančjimi prsmi

Mesne jedi, Solate
Piščanec

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

600 g filejev piščančjih prsi
sol, grobo mlet poper
1 žlico maščobe za peko
približno 250 g mešane listnate solate, npr. kodraste endivije, radiča, rukole, špinače, portulaka
1 žličko sladke gorčice
3 žlice belega vinskega kisa
4 žlice oljčnega olja
3 žlice smetane
2 žlici sveže naribanega parmezana

Priprava recepta

1. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Piščančje meso oplaknite pod tekočo hladno vodo in osušite s kuhinjskim papirjem. Začinite ga s soljo in poprom. V ponvi, primerni za peko v pečici, segrejte maščobo za peko in piščančje fileje po eni strani svetlo rjavo opecite. Nato jih obrnite in jih v pečici v približno 10 minutah specite do konca.
2. Solate preberite, operite, osušite in natrgajte na majhne kose. Zmešajte sol, poper, gorčico kis in olje. Umešajte smetano in parmezan ter še enkrat začinite. Solato dajte v skledo in jo zmešajte s prelivom, ali pa ga ponudite ločeno.
3. Piščančje fileje vzemite iz pečice in jih narežite na rezine. Solato razporedite na krožnike in priložite piščančje meso. Po želji potresite jed z malo sesekljanimi zelišči, ki dajo solati še posebno svežino. K jedi teknejo opečene rezine francoske štruce.

Nasvet

Peka približno 15 minut, na osebo približno 260 kcal, B: 14 g, M: 20 g, OH: 2 g.

Oglejte si sorodne recepte
Bučkina musaka s piščancem Piščanec s sladkim janežem
Bučkina musaka s piščancem Bučkina musaka s piščancem
Bučkina musaka s piščancem Pečen piščanec pod aromatično soljo
Bučkina musaka s piščancem Piščančja rolada polnjena s špinačo na janeževi omaki
Bučkina musaka s piščancem Piščanec z zelišči in omako iz porta
Bučkina musaka s piščancem Dušena piščančja stegna v timijanovi omaki
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top