Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Kokosova torta

Sladice

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Testo:
1 kg bele moke tip 500,
5 dag kvasa,
10 dag sladkorja,
10 dag olja ali margarine,
5 rumenjakov,
1 žličko soli,
¼ l mleka ,
limonina lupina. Biskvit:
6 jajc,
20 dag sladkorja, vanilij,
20 dag moke, pecilni
Nadev:
1 kg kokosove moke,
25 dag masla,
4 rumenjake,
sneg 9 beljakov,
20 dag sladkorja.

Priprava recepta

Najprej si pripravimo kvašeno testo in sicer tako, da v moko naredimo jamico vanjo nalijemo mleko, sladkor in kvas ter pustimo 20 minut. Nato dodamo ostale sestavine in zmešamo v kvašeno testo, ter ga pustimo vzhajati. Nato si naredimo biskvit. Ter ga narežemo na kocke velike 2cm* 2 cm, katere prelijemo s prelivom, ki ga naredimo tako, da v ½ l mleka zakuhamo 3 jedilne žlice sladkorja (9 dag). K ohlajenemu dodamo rum po okusu. Nadev pripravimo tako, da maslo šenasto umešamo, dodamu rumenjake in zopet umešavamo ter na koncu dodamo še sladkor. Tej masi dodamo kokosovo moko in počasi vmešavamo sneg iz 9 beljakov. Sneg vmešavamo zelo počasi.Potico naredimo tako, da kvašeno testo razvaljamo na 1 cm debelo. Na testo porazelimo kokosov nadev, ter na nadev še biskvitne kocke katere smo prepojili. Potico zavijemo, damo v pekač in pustimo vzhajati 60 minut. Nato jo pečemo pri 160 °C 90 minut.

Oglejte si tudi
Sladice, Vegetarijanske jedi

Bučne kroglice z bučnim oljem

Kreme v kozarcih, Sladice, Vegetarijanske jedi

Čokoladni mousse z bučnim oljem

Porcijske sladice

Odličen recept za sajavčke – hitra priprava

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top