Kokosova torta
Priprava recepta
Najprej si pripravimo kvašeno testo in sicer tako, da v moko naredimo jamico vanjo nalijemo mleko, sladkor in kvas ter pustimo 20 minut. Nato dodamo ostale sestavine in zmešamo v kvašeno testo, ter ga pustimo vzhajati. Nato si naredimo biskvit. Ter ga narežemo na kocke velike 2cm* 2 cm, katere prelijemo s prelivom, ki ga naredimo tako, da v ½ l mleka zakuhamo 3 jedilne žlice sladkorja (9 dag). K ohlajenemu dodamo rum po okusu. Nadev pripravimo tako, da maslo šenasto umešamo, dodamu rumenjake in zopet umešavamo ter na koncu dodamo še sladkor. Tej masi dodamo kokosovo moko in počasi vmešavamo sneg iz 9 beljakov. Sneg vmešavamo zelo počasi.Potico naredimo tako, da kvašeno testo razvaljamo na 1 cm debelo. Na testo porazelimo kokosov nadev, ter na nadev še biskvitne kocke katere smo prepojili. Potico zavijemo, damo v pekač in pustimo vzhajati 60 minut. Nato jo pečemo pri 160 °C 90 minut.