Gratinirane dagnje
Loading...
Priprava recepta
Z žlico očistite školjke, odstranite čimbolj dlakasti šopek, ki gleda iz školjk. Nato dolgo časa perite školjke pod tekočo vodo. Nato jih dajte v širšo ponev s koščkom nasekljanega feferona in strokom na rezine narezanega česna. Pokrijte s pokrovko in dajte na ogenj, da se školjke odprejo. Od časa do časa jih malo premešajte. Potem jih dajte z ognja. Odstranite prazno polovico lupine školj in seveda tiste, ki se niso odprle. Nato jih zopet dajte na ogenj 180 stopinj Celzija. Nasekljajte peteršilj in 2 stroka česna ter to v posebni posodi zmesajte skupaj z drobtinami soljo in oljem. Nato školjke razporedite na ploščo v pecici, jih napolnite, ne preveč, z nadevom iz drobtin, ki ste ga pripravili, in to zopet dajte na ogenj za 10 minut.