Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

češnjeva torta na marmornem kolaču

Torte

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Za testo
500 g češenj
150 g mehkega surovega masla
100 g sladkorja
1 zavitek vanilin sladkorja
3 jajca
200 g moke
2 žlički pecilnega praška
3 žlice lešnikovo-čokoladne kreme

Za nadev in okras
4 liste bele želatine
400 g puste skute
100 g sladkorja
1 zavitek vanilin sladkorja
200 ml sladke smetane
100 g češenj
1 zavitek preliva za torto
250 ml češnjevega soka
nekaj listov mete

Priprava recepta

1. Pečico segrejte na 180 (ventilatorsko na 160) stopinj. Model za torto premera 26 cm namastite. češnje, ki jih boste dali v testo, operite in jim odstranite peclje in pečke. Maslo mešajte s sladkorjem in z vanilin sladkorjem, dokler se sladkor ne raztopi. Nato posamično vsako posebej dobro vmešajte jajca. Moko in pecilni prašek zmešajte, dodajte zmesi in na hitro zmešajte. Polovico testa namažite v model.
2. Drugo polovico testa zmešajte z lešnikovo-čokoladno kremo. Svetlo testo v modelu premažite s temnim testom. Na vrh porazdelite češnje in jih narahlo vtisnite v testo. Kolač pecite od 40 do 45 minut, nato ga vzemite iz pečice in na rešetki ohladite. Položite ga na pladenj in objemite z tortnim obročem.
3. Želatino za kremo namočite v vodi. Skuto, 80 g sladkorja in vanilin sladkor gladko zmešajte. Želatino iztisnite, jo stopite in vlijte v skutno zmes. Takoj ko ta začne želirati, čvrsto stepite smetano in jo narahlo vmešajte v skuto. Kremo namažite na pečen kolač.
4. češnje za okras operite, jim odstranite peclje in pečke ter razpolovite. Prašek za preliv za torto, 20 g sladkorja in malo češnjevega soka gladko zmešajte. Preostali sok zavrite, vmešajte preliv za torto in še enkrat zavrite. Primešajte češnje in pustite, da se prepojijo. Ohlajen kompot enakomerno porazdelite po tortni površini. Torto postavite za 3 ure v hladilnik. Odstranite obroč ter ponudite torto, okrašeno z metinimi lističi. Torto lahko pripravite tudi z višnjami, v tm primeru uporabite več sladkorja.

Nasvet

Priprava približno 50 minut, na osebo približno 290 kcal, B: 7 g, M: 14 g, OH: 34 g.

Oglejte si tudi
Torte

Kavne tortice

Torte

Malinova sladoledna torta s poljubčki

Torte

Torta s stracciatello, z jajčnim likerjem in marmelado

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top