Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Kreolska paradižnikova omaka

Tople omake

Loading...

Sestavine

75 dag zrelih paradižnikov
1 dl olivnega olja
3 velike rdeče čebule
1 dag ingverjevega korena
6 strokov česna
1 žlička svežega timijana (ali 1/4 žličke suhega)
5 dag sesekljanega peteršilja
1 žlica sesekljanih koriandrovih listov (ali 1 žlička koriandra v prahu)
4 večji zeleni feferoni
6 mladih čebul (ali 1 bela čebula)
sol in poper po okusu

Priprava recepta

V globjem loncu segrejemo olivno olje in na blagem ognju dušimo drobno sesekljano rdečo čebulo, da uvene in postekleni (približno 10 minut); ne sme se zapeči!. Med tem sesekljamo česen, ingver olupimo in naribamo; feferone očistimo ter narežemo na kockice; mlado čebulo nasekljamo na tanka kolesca; paradižnike narežemo na šestine.
Ko se je čebula zdušila, dodamo peteršilj, česen, ingver, timijan, koriander, feferone ter mlado čebulo in pražimo še 3 minute. Vmešamo paradižnike in kuhamo 6 minut; pogosto premešamo, da se jed ne prime. Po okusu osolimo in rahlo popopramo. Ko je omaka kuhana, jo približno 3/4 prestavimo v mešalec z jeklenimi noži, zmiksamo ter zamešamo s preostalo čgroboč omako.

Nasvet

To preprosto omako, ki ji daje ingver prav poseben okus, se splača pripraviti v večjih količinah in zamrzniti. Uporabimo jo lahko za testenine, zelenjavo, meso ali ribe, hladno ali toplo.

Oglejte si tudi
Tople omake

Paradiznikova omaka

Tople omake

Omaka bigarde

Tople omake

Domača paradižnikova omaka

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top