Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Beluši v kremni omaki

Vegetarijanske jedi
Šparglji z omako

Čas priprave: 30 min

Težavnost: 3

Šparglji

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 1 kg belušev
  • 6 dag masla
  • 75 g moke
  • 5 dl mleka
  • 5 dl sladke smetane
  • 2 jajci
  • 2 žlici limoninega soka

Priprava recepta

Jajca trdo skuhamo in sesekljamo.

Odrežemo otrdele konce belušev. Beluše kuhamo v majhni količini osoljene vode 6 – 7 minut ali dokler niso mehki. Odcedimo in postavimo na toplo.

V ponvi raztopimo maslo, dodamo moko in dobro premešamo. Med neprestanim mešanjem dodamo smetano in mleko. Z mešanjem nadaljujemo, dokler ne dobimo gladke in goste zmesi. Eno žlico sesekljanih jajc si prihranimo, ostalo pa primešamo kremi.

Beluše razporedimo na krožnik za serviranje in jih pokapljamo z limoninim sokom. Kremo nalijemo v servirno posodo in jo potresemo s preostalim jajcem.

Oglejte si sorodne recepte
Piščančja solata z belušmi Solata iz piščanca in belušev
Panna cotta Špargljeva panakota z biskvitnimi kockami in svežimi jagodami
Smetanova ribja juha z divjimi beluši
Šparglji z jajci Šparglji z jajci
Špargljeva solata Marinirani beluši na solatni podlagi z belim sirom
Postrv Ribji cmoki na zelenih beluših
Oglejte si tudi
Sladice, Vegetarijanske jedi

Bučne kroglice z bučnim oljem

Kreme v kozarcih, Sladice, Vegetarijanske jedi

Čokoladni mousse z bučnim oljem

Izpostavljeni recepti, Testa in kruh, Veganske jedi, Vegetarijanske jedi, Zelenjavne jedi

Čičerikina pogača s suhim paradižnikom

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top