Izpostavljamo, Nasveti, Novosti

Miti o veganstvu

Miti o veganstvu

Ljudje smo dandanes žrtve prenasičenosti z informacijami o zdravi, pravi in primerni prehrani. Obstaja mnogo … Preberite več

Špargljeve jedi

10 okusnih špargljevih jedi

Šparglji ali beluši so nepogrešljiva spomladanska sestavina v vsaki kuhinji. Veljajo za znanilce pomladi in … Preberite več

European Food Summit Ljubljana 2019

European Food Summit Ljubljana 16.-19.3.2019

Evropski simpozij hrane – Ideje, ki navdihujejo prihodnost. Zavezani k poslanstvu postati najpomembnejši evropski kulinarični … Preberite več

Molekularna kuhinja

Molekularna kuhinja?

Za vsak del sveta obstaja posebna znanost: astronomija za vesolje, geologija za svet, biologija za … Preberite več

kurkuma

Zdravilni učinki in uporaba kurkume v kuhinji

Kurkuma je gomoljasta rastlina značilno rumenkaste barve, ki izvira iz Indije. Na vzhodu je njena … Preberite več

Mariborski Mak najboljša slovenska restavracija

Prestižna mednarodna lestvica La Liste je med najboljše v letu 2019 ponovno uvrstila mariborsko restavracijo … Preberite več

JRE Slovenija ima 4 nove člane

S 1.januarjem 2019 so se 13-im članom JRE priključile še 4 restavracije – David Vračko (Restavracija Mak, … Preberite več

Prednosti soli v kuhinji

Prednosti soli

Prednosti soli v kuhinji Pri kuhanju vedno uporabljajte kakovostno, po možnosti grobo morsko sol. S … Preberite več

Aditivi v kuhinji

Nekaj pojasnil glede vedno pogostejših aditivov, ki se uporabljajo v kuhinji in njihovih lastnostih. ALGINAT … Preberite več

Brisanje kulinaričnih klišejev

Brisanje kulinaričnih klišejev Če je potrebno za popolno izkušnjo neke destinacije vzdražiti vsa čutila, potem … Preberite več