Zelenjavna strjenka
Priprava recepta
Korenje in zeleno olupite ter narežete na 4 cm dolge zelo tanke paličice.
Por očistite in ga in ga po dolžini prerežite ter narežite na tanke rezine.
Korenje in zeleno nato blanširajte 1 minuto. Vse dobro odcedite. Peteršilj in koper sesekljajte ter zmešajte v zelenjavo. Jajca in smetano z metlico za stepanje dobro premešajte. Pečico segrejte na 180 stopinj.
Ognjavaren nizek in širok model namastite in napolnite z zelenjavo. Prelijte z jajčno smetano in model postavite v pekač na drugo rešetko spodaj. Pekač napolnite z vročo vodo in sicer naj bo vode toliko, da sega 2 cm pod rob modela. Zelenjavno strnjenko kuhajte v vodni kopeli v pečici 20 do 25 minut. Ohladite jo v modelu in jo narežite na majhne kvadrate. Porcijo okrasite z žlico kisle smetane in z malce sesekljanega peteršilja.