Vroče pecivo s porom
Priprava recepta
nadrobite kvas. Posujte ga s sladkorjem in soljo ter prilijte 160 ml tople vode. Sestavine pregnetite v gladko, prožno testo. Na pomokani delovni površini ga takoj razvaljajte v velikost pekača. Položite ga v namaščen pekač in vse štiri robove nekoliko dvignite.
2. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Slanino narežite na tanke trakove in jih v segretem oljčnem olju na hitro popecite. Olupite čebuli in ju narežite na kolobarje. Por operite, očistite in prav tako narežite na kolobarje. Skupaj s čebulo ga dodajte k slanini in malo podušite.
3. Mešanico začinite s soljo, poprom, kajenskim poprom in z muškatnim oreškom. Odstavite jo s štedilnika, ohladite in porazdelite po testu. Pecite približno 25 minut, pecivo vzemite iz pečice, ga razrežite na koščke in postrezite.
Nasvet
Priprava: približno 20 minut, kuhanje približno 25 minut. Na osebo približno 380 kcal, B: 14 g, M: 15 g, OH: 48 g na osebo