V toastu ocvrti ostrigarji z mandljevo remulado
Oddaj svojo oceno
Priprava recepta
Mandlje drobno sesekljajte, zeleno umijte, oluščite niti in zrežite za kolobarje. čebulo prerežite po dolgem na polovico in jo nato drobno sesekljajte. Kapre in peteršilj prav tako sesekljajte. Rumenjak z metlico najprej zmešajte z gorčico, nato začnite počasi prilivati olje, da dobite majonezo. Vanjo vmešajte kislo smetano, narezano zeleno in mlado čebulo, solite, poprajte ter dajte na hladno. Ostrigarje očistite. Jajca zmešajte z mlekom, solite, poprajte. Toastu odrežite skorjo in ga v mešalniku zdrobite. Maščobo močno segrejte. Ostrigarje namočite najprej v jajčno mleko, nato v drobtine toasta. Ocvrite jih in nato odcedite maščobo na kuhinjskem papirju. Solite, poprajte. Na krožniku naložite ocvrte ostrigarje in kupček remuladne omake.