Narastek z makaroni in zelenjavo
Priprava recepta
1. Jajčevca in bučko operite, očistite in narežite na rezine. Rezine jajčevcev položite eno poleg druge, solite na obeh straneh in počakajte približno 30 minut, da izločijo grenki sok.
2. Olupite čebulo in česen in ju grobo sesekljajte. Opecite ju na dveh žlicah oljčnega olja skupaj z mletim mesom. Makarone skuhajte al dente v osoljeni vreli vodi, vodo odlijte in testenine odcedite. Paradižnik odcedite in začinite z ajvarjem, lističi timijana, s soljo in poprom. Rezine jajčevcev osušite in na preostalem oljčnem olju opecite na obeh straneh.
3. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Zmešajte jedilni škrob, juho in kislo smetano. Pekač za narastke namažite z oljem in vanj naložite malce paradižnikove mešanice. V pekač položite polovico testenin, jih prekrijte z mešanico mletega mesa in obložite s polovico jajčevcev. Prelijte jih z mešanico kisle smetane. Razporedite preostale makarone, rezine jajčevcev in paradižnikove mešanice. Zmešajte sir, krušne drobtine in posušeni timijan ter vse skupaj potresite po narastku. Pecite ga približno 40 minut. Jed postrezite okrašeno z lističi origana.
Nasvet
Priprava približno 35 minut, na osebo približno 670 kcal, B: 45 g, M: 27 g, OH: 60 g.